Finstart satser på MyRent

Finstart Nordic har befestet sin posisjon som største aksjonær i MyRent etter siste emisjon. Stort uforløst potensiale i et stort marked gir muligheter for vekst, gjerne sammen med nye samarbeidspartnere.

Finstart Nordic er Sparebank1 SR-Banks investeringsarm, et corporate venture-selskap som skal sikre attraktive tjenester til SR-Bank konsernet, samtidig som det er fri konkurranse for selskapene slik at de kan vokse i markedet.

Vidar Aksland er administrerende direktør i Finstart som har 11 selskaper i porteføljen. Han er også styreleder i MyRent

– Finstart er bevisst lagt til Oslo, med avstand til konsernet, for å være med å lage disruptive selskaper som utvider og forsterker eksisterende verdikjeder. Vi skal bygge selskaper innen fintech som kan konkurrere og vokse i Norden, forteller Aksland.

Enormt potensiale

Siden han både er bankens representant som eier og har styreledervervet, har han to ulike hatter. Den første er SR-Bank-perspektivet.

– Banken er godt posisjonert innen kjøp og salg av bolig gjennom eiendomsmegling og finansiering. Samtidig leier 700.000 til 800.000 personer bolig i Norge. En del av finansieringen er også til de som har eiendom som kjernevirksomhet, og de har behov for mer sammensatte tjenester innen økonomistyring, finansiering og regnskap – noe SR-Bank har potensiale til å tilby, forklarer styrelederen før han fortsetter:

– Som styreleder så ser jeg på markedet som spennende. Det er tilsynelatende stor konkurranse, men det er preget av mangelfull systemstøtte eller systemer som krever mye tidsbruk på manuell håndtering av økonomistyring og drift. Potensialet er langt større enn det vi har tatt ut til nå, mener han.

Fremover vil han bidra til at MyRent utvikles i en retning som gir kundene et bedre totaltilbud, og dermed ta ut mer av potensialet i markedet. Han tror MyRents fremtid ikke bare er som utleieplattform, men som en flersidig plattform som dekker de fleste behov for utleiere, og samtidig gir økende merverdi for leietakere.

– Vi skal bygge dybde og bredde i kundebasen og ta en posisjon som ikke dekkes av andre leverandører. Derfor er vi også også åpne for å inngå strategiske samarbeid for å bygge den nødvendige bredden og kvaliteten i leveransene til kunden. Vi har en langsiktighet i alt vi investerer i, og kan by på et spennende partnerskap for de som vil være med å forme fremtidens eiendomsmarked, sier Aksland.

Inviterer til samarbeid

Før Finstart investerte i MyRent hadde SR-Bank et sommerprosjekt med studenter som skulle se på utfordringer med hverdagsøkonomi. Leieinntekter var en del av økonomien og de så det store uforløste potensialet gjennom kunder som ikke hadde digitalisert utleievirksomheten og brukte fysiske kvitteringer som ble overlevert regnskapsfører.

– En ekstrem kostnad i tid og penger som gikk bort og var en ubevisst tidstyv.

Aksland håper flere innen eiendomsbransjen ser potensialet innen fintech og proptech, enten som investorer eller samarbeidspartnere.

– Leverandører av systemer til forvaltning, drift og vedlikehold kan for eksempel være interessant.

Alexander Ramberg, daglig leder i MyRent er veldig glad for å ha en solid eier som SR-Bank med på laget gjennom Finstart Nordic.

– MyRent som selskap er privilegert som har en eier som Finstart på sitt lag. Utover å bidra med kapital har Finstart også bidratt med verdifull kompetanse til utviklingen av selskapet og åpnet dører mot spennende samarbeidspartnere. Samtidig gir det en stor motivasjon for vårt team at en aktør som Finstart viser at man har troen på det vi driver med. Samlet gjør dette at vi kan gå på for å skape en enklere og bedre hverdag for alle som driver innen utleie av eiendom, sier Ramberg.

Skal vi hjelpe deg i gang?

Når tid er en mangelvare og du ønsker å komme i gang så fort som mulig, så hjelper vi deg gjerne med det. Vi registerer dine objekter og leieforhold for deg! Ta kontakt med oss for å booke en start og slutt dato for etablering, eller hvis du trenger hjelp for å tilpasse systemet til din utleie.

Du kan prøve MyRent selv kostnadsfritt i 30 dager, helt uten forpliktelser! Se myrent.no