MyRent fusjoneres inn i APEX IT

Endelig kan vi slippe nyheten: APEX IT AS kjøper 100% av MyRent AS, med overtakelse i august 2023!

Samtidig får APEX flere eiere: Gründerne av MyRent, eiendomsbesittere og investerings- og innovasjonsselskapet Finstart Nordic AS trer inn i selskapet. Største aksjonær vil fortsatt være APEX-gründer Torkil Munkhaugen.

Mange fordeler for brukere i begge plattformer

MyRent er en digital plattform for utleiere av private boliger, mens APEX er en driftsplattform for utbyggere og entreprenører innen nybygg-segmentet. De nye aksjonærene lover at funksjonaliteten for brukere i begge plattformer vil forbedres fremover.

Tilgang til en plattform for drift av bygningsmasse

Daglig leder i MyRent, Alexander Ramberg, forteller at brukere av MyRent allerede etterspør mye av funksjonaliteten i APEX. Spesielt det som handler om drift og vedlikehold; håndtering av saker og reklamasjoner, FDV, sjekklister, befaringsprotokoll, og lignende.

– Med APEX vil dagens brukere i MyRent få tilgang til tjenester som de har etterspurt lenge. Samtidig vil MyRent dra stor nytte av APEX’ kompetente tech-team, fordi vi nå får evne til å raskere utvikle nye og eksisterende funksjoner, sier Ramberg.

Nye systemer for digital forvaltning av eiendomsutleie

Torkil Munkhaugen peker på at flere APEX-brukere allerede driver med utleie.

– Det er naturlig for oss å omfavne utleiesegmentet og i det siste har vi også jobbet en del med drift av næringsbygg. Nå får brukerne våre tilgang til en av markedets beste forvaltningsplattformer for utleie. I tillegg har MyRent en veldig god løsning for integrasjon med regnskapssystemer, forteller Munkhaugen.

Nå skal høsten brukes på å prioritere synergiene mellom selskapene, og legge en plan for hvordan disse kan utnyttes best mulig. I første omgang ser de på en løsning hvor brukere av begge plattformer skal kunne bruke hverandres funksjonaliteter, uten å måtte logge inn og ut.

Topper laget med finansielle tech-muskler

Investor- og innovasjonsselskapet Finstart Nordic AS er også med på laget. Herfra vil selskapene få med seg et betydelig nettverk, en stor kapitalbase og tung kompetanse innen finans. Alt dette vil være viktig i årene fremover for å få god vekst.

Christopher Hjelseth er direktør innen “Investments and Portfolio Development” i Finstart, og har lang erfaring innen utvikling av tech-selskaper.

– Som ett selskap vil APEX og MyRent ha en unik mulighet til å levere verdifulle tjenester med betalingsvillighet i B2B-markedet. Denne markedsposisjonen ser vi et stort potensial i, og samtidig vet vi at selskapet har god kompetanse og god ledelse, sier Hjelseth.

Litt informasjon om APEX IT AS

  • APEX startet først som Heimdal IT, og var tidligere eid av Heimdal Gruppen i Trondheim. I 2014 etablerte de APEX som et eget selskap, med ønske om å hjelpe utbyggere, entreprenører og boligkjøpere med digitalisering, effektivisering og automatisering av hele verdikjeden ved salg av nybygg.
  • I dag hjelper de flere tusen brukere med å slippe unødvendig dobbeltarbeid, få bedre samhandling, og spare tid. Over 100 utbyggere og entreprenører har til i dag drift av sine boligprosjekter på plattformen.
  • https://apexapp.io/
  • APEX på LinkedIn